Széchenyi Terv Plusz
Technológiai korszerűsítés a FAMÜ Kft.-nél
Famü logo

Európai Uniós Támogatások

Technológiai korszerűsítés a FAMÜ Kft.-nél

Kedvezményezett neve: FAMÜ Vegyesipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Fejlesztés tárgya, célja: Technológiai korszerűsítés a FAMÜ Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 56 144 004 Ft

Projekt tartalmának részletes bemutatása:
Az európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében robottal felszerelt korszerű műanyag fröccsöntőgép kerül beszerzésre, valamint napelemes rendszer telepítése történik meg. A projektet tanácsadás és képzés egészíti ki.

A fejlesztés eredményeként a vállalat gépparkja korszerűsödik, termelési folyamatait modernizálja, bővül az által elérhető partnerek, vásárlók száma, mellyel javul a versenyképessége, növekszik az árbevétele és a bruttó hozzáadott érték.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.01.

Gyártóeszközök beszerzése a FAMÜ Kft.-nél a termelési technológia kapacitásbővítése érdekében

Kedvezményezett neve: FAMÜ Kft.

Projekt címe: Gyártóeszközök beszerzése a FAMÜ Kft.-nél a termelési technológia kapacitásbővítése érdekében

Szerződött támogatás összege: 24 000 000,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 48,98%

Projekt tartalmának bemutatása: A FAMÜ Kft. a projekt keretében 5db nagyteljesítményű, modern, hatékony fröccsöntőgép megvásárlását valósítja meg. A beruházás elszámolható nettó költsége 49.000.000 Ft, ami jelentős fejlesztést eredményez a gyártókapacitásban. Az 5db új fröccsöntőgép megvásárlásával és üzembehelyezésével 23%-kal növekszik a gyártógépek száma (jelenleg 22db fröccsöntőgéppel folyik a termelés). A gyártókapacitás növelésének hatására a vállalkozás növelni tudja az autóipari termékek gyártásának mennyiségét.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.06.27

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.1-16-2016-00199

Sajtóközlemény

A FAMÜ KFT. A GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA TOVÁBBFEJLESZTÉSÉRE ÉS A GYÁRTÁSKAPACITÁSÁNAK BŐVÍTÉSÉRE

A FAMÜ Kft. a Pénzügyminisztérium 39,91 millió Ft támogatásának segítségével valósítja meg a szigetszentmiklósi székhelyének továbbfejlesztését új eszköz beszerzésével.

A vállalkozás célja, hogy az eddigi tapasztalatait és szaktudását felhasználva továbbfejlessze a gyártástechnológiáját új gyártókapacitás kialakításával.

A cég több, mint 20 éve foglalkozik műanyag termékek gyártásával, amit Szigetszentmiklós, Gyári út 70. szám alatt található székhelyén valósít meg. Fő tevékenységi köre a műanyag termék gyártása, ezt kívánja fejleszteni a támogatási kérelemben részletezett projekttel, ezen belül pedig az ipari alkatrészek műanyag fröccsöntéssel való készítését. A projekt keretében beszerzésre kerülő föccsöntőgép már közel 600 tonna záróerő kapacitással rendelkezik, mely nem csak a gyártókapacitás bővítését szolgálja, hanem hogy egyrészről nagyobb alapterületű termékek gyártására lesz alkalmas a vállalkozás, másrészről a több fészkes munkavégzésre is képessé válik, ami azt jelenti, hogy egyszerre, egy fázisban, párhuzamosan nem egy, hanem például két alkatrész is készülhet, így növelve a hatékonyságot és a gyártási kapacitást.

A projekt összköltsége 72,56 millió Ft, melyhez 39,91 millió Ft támogatást a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretéből kapta a Társaság. A fejlesztés 2018.10.11 – 2019.07.31. között valósul meg.

×