Európai Uniós Támogatások

Sajtóközlemény

A FAMÜ KFT. A GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA TOVÁBBFEJLESZTÉSÉRE ÉS A GYÁRTÁSKAPACITÁSÁNAK BŐVÍTÉSÉRE

A FAMÜ Kft. a Pénzügyminisztérium 39,91 millió Ft támogatásának segítségével valósítja meg a szigetszentmiklósi székhelyének továbbfejlesztését új eszköz beszerzésével.

A vállalkozás célja, hogy az eddigi tapasztalatait és szaktudását felhasználva továbbfejlessze a gyártástechnológiáját új gyártókapacitás kialakításával.

A cég több, mint 20 éve foglalkozik műanyag termékek gyártásával, amit Szigetszentmiklós, Gyári út 70. szám alatt található székhelyén valósít meg. Fő tevékenységi köre a műanyag termék gyártása, ezt kívánja fejleszteni a támogatási kérelemben részletezett projekttel, ezen belül pedig az ipari alkatrészek műanyag fröccsöntéssel való készítését. A projekt keretében beszerzésre kerülő föccsöntőgép már közel 600 tonna záróerő kapacitással rendelkezik, mely nem csak a gyártókapacitás bővítését szolgálja, hanem hogy egyrészről nagyobb alapterületű termékek gyártására lesz alkalmas a vállalkozás, másrészről a több fészkes munkavégzésre is képessé válik, ami azt jelenti, hogy egyszerre, egy fázisban, párhuzamosan nem egy, hanem például két alkatrész is készülhet, így növelve a hatékonyságot és a gyártási kapacitást.

A projekt összköltsége 72,56 millió Ft, melyhez 39,91 millió Ft támogatást a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretéből kapta a Társaság. A fejlesztés 2018.10.11 – 2019.07.31. között valósul meg.

×